City Women története

A KEZDETEK

Több mint 10 éve annak, hogy Letitia Shelton az ausztráliai Toowoomba városában megalapította a City Women keresztyén női missziós szervezetet. Letitia a teológiai főiskola elvégzése után a helyi gyülekezetben kezdett el dolgozni, mint ifjúsági lelkipásztor. Az volt a feladata, hogy segítse a fiatalok Istenbe vetett hitének növekedését.Egy lelkészi közgyűlésen találkozott először azzal a gondolattal, hogy a lelkészeknek a VÁROS pásztoraivá kell válniuk, nem csak a helyi gyülekezetért vagy ifis csoportért felelősek. Ez szemléletváltozást hozott a munkájával kapcsolatos gondolkodásában.

Hamarosan Isten arrafelé kezdte terelgetni, hogy a város lányaira összpontosítson.

A fő kérdés az volt, hogyan lehet Toowoomba város lányainak lelkipásztora, ha sokan közülük a templom közelébe se jönnek. Mindig Máté evangéliuma jutott eszébe róluk: olyanok ők, mint a pásztor nélkül maradt juhok.

A lányok is elveszettek, hányódnak, és minden irányból támadás fenyegeti őket. Pásztorra van szükségük, iránymutatásra, lelki anyákra és apákra.

2001-ben Letitia megismerkedett egy másik egyház lelkészével, akit a város polgármesterének beszéde indított el az úton, hogy ne csak az egyház berkein belül, hanem a város közösségében is tegyenek a lelkészek jó dolgokat. Ezt az üzenetet az Úrtól is megkapta Nehémiás történetén keresztül, aki megszervezte Jeruzsálem romokban álló városfalainak újjáépítését. Az Úr a szívére helyezte egy tábor ötletét, ahová tinilányokat hívtak, hogy szeretetükről biztosítsák őket, és különleges programokat szerveztek nekik.

2008-ban Elizabeth Hamilton vezetésével egy kis csapat tehetséges és eltökélt hölgy kereste fel Letitiát azzal a kéréssel, hogy támogassa az első bella Magazin kiadását. Egyiküknek sem volt szerkesztőségi munkában tapasztalata, de volt egy víziójuk, és napról napra odaszánták magunkat, hogy láthassák a beteljesülését!

Több hónapos munkába és rengeteg energiába került, hogy az első szám 2009 januárjában megjelenhessen. . Azon túl, hogy cikkeket gyűjtöttek, fotózásokat tartottak, a családjukkal is törődniük kellett, adományokat kellett gyűjteni, támogatókat kellett keresni helyi vállalkozók és gyülekezetek között, hogy a nyomtatás költségeit állni tudják.

Az első bella Magazin gyönyörű szép volt, tele hibával! Ennek ellenére már a második számra  többen csatlakoztak a misszióhoz, és az évek során egy bámulatos csapat jött össze.

2016-ban Magyarországon is létrejött a City Women Hungary, azaz az Igaz Női Értékekért Alapítvány, melynek megálmodója és kurátora Tóth-Surányi Nikoletta. Többéves gyermekmissziós tapasztalattal és egy gyermekmagazin elindításával a tarsolyában egy gyermekevangelizációs konferencián Isten különös módon a szívére helyezte a fiatal lányok és nők sorsát

 

2015-ben hosszabb időt töltött Letitia Shelton-nal és Elisabeth Hamilton-nal az ausztrál Toowoomba városában, ahol betekintést nyert a City Women szervezet működésébe. Mindez jelentősen megalapozta a City Women Hungary és a Bella Girl Magazin magyarországi elindítását.

A magyarországi terveiről az ausztrál Toowoomba városában két jelentős női konferencián, majd Budapesten az Anyák kimenője rendezvényen is tartott előadást, mellyel számos nőt  a lehetetlennek tűnő dolgok meglépésére ösztönözte.

  A JELEN

 

Az ausztrál City Women mára már több mint 20 szervezetet összefogva, önkéntes keresztyén munkatársakkal különböző programokon keresztül segítik a lányokat és a nőket lelki sebeik gyógyításában. Letitia elindította a Küzdelem a lányainkért mozgalmat, amelyhez már több ausztrál városban csatlakoztak gyülekezetek, és keresztyén civil szervezetek.

Magyarországon a City Women Hungary fő tevékenységi köre az online Bella Girl Magazin működtetése, és a nyomtatott Bella Girl Magazin kiadása.