Mit jelent nekem keresztény nőnek lenni?

 

shutterstock_339921071

Először is azt, hogy NŐ vagyok.

Jól emlékszem még arra a 18-20 éves fiatal lányra, aki folyton bizonytalan volt abban, hogy kicsoda. Nem keresztényként a tükörben magamról látott kép, de leginkább a férfiak felém való jelzései határozták meg, hogy “elég nő”-nek éreztem-e magam. Állandóan változó, bizonytalan talajon próbáltam egyenesen járni. Fájdalmas tapasztalatokra tettem szert.

 

shutterstock_300433304

Most már TUDOM, hogy NŐ vagyok. Függetlenül a változó alakomtól, függetlenül attól, ahogy a férjem vagy más férfi bánik velem, függetlenül a mellrák miatti műtéti hegektől, a koromtól, vagy bármi más változó tényezőtől. Mert megismertem a Teremtőmet, aki a tudtomra hozta, hogy én nem a kromoszómák véletlen játéka vagyok, hanem Ő céllal alkotott engem. Mindent pontosan és szépen elkészített: az arcomat, a testemet, a természetemet. Jót tervezett az életemre, és mindent meg is adott ahhoz, hogy ezt be is tudjam teljesíteni az Ő segítségével.

 

 

Keresztény nőnek lenni nem azt jelenti, hogy mindig látom pontosan az Ő tervét, de azt igen, hogy van Valakim, aki tökéletesen ismer engem, minden gyengeségemmel együtt, és vágyik a velem való bensőséges kapcsolatra.

Szeretve vagyok, elfogadott vagyok ,és biztonságban vagyok. Örökre.

shutterstock_248081164

G.Ágnes

Ami először eszembe jut…

shutterstock_177348209

CSALÁD
A családomra mint megbonthatatlan egységre tekintek, szövetség, melyet a férjemmel kötöttünk. Akkor is, ha az eltelt 30 év alatt változott bizonyos dolgokról a felfogásunk. A jóban-rosszban fogadalom betartása, a napi harcok megvívása egymással, egymásért… Mindezek felett  a biztonság, a bizalom megélése. Koncentrálás arra, ami összeköt, s nem arra, ami elválaszt. S a mindezekért való szakadatlan imádság!

 

shutterstock_211292326

HIVATÁS
A szakmai szempontok maximális szem előtt tartásával a tanítványaim megismerésére törekvés, bizalommal teli viszony kialakítása, értelmi-érzelmi gyarapodás, jókedv, oldott légkör az iskolai stressz ellenére. A tanulás élményszerűvé tétele, harc az unalom ellen, játékosság. A szülőkkel való kölcsönös tisztelet kiépítése.

 

shutterstock_15577363

HIT

  • kapaszkodó
  • iránytű
  • kapcsolódás
  • kétségek
  • kérdések
  • fejlődés
  • bizalom.

Mindezeken túlmenően keresztény nőnek lenni egyfajta igényességet jelent: értelmi, érzelmi téren kihozni másokból és magamból is a legjobbat.

S.R. Zsuzsa

Küldj választ

%d bloggers like this: