Interjú Beth van Bebber amerikai misszionáriussal

Misszióban a lányom – Interjú Beth van Bebber amerikai misszionáriussal

Januárban a legidősebb lányod, Allie megkezdte 11 hónapos utazását a World Race-szel.
Elmesélnéd nekünk Allie történetét?

Milyen volt kislánynak, tinilánynak, és mikor hallotta meg Isten hívását, hogy tagja legyen egy misszionárius csapatnak?

Allie mindig erős akaratú kislány volt. Ezt életének hatodik hónapja óta tudom róla. Kezdettől fogva „a magam Allie és Beth van Bebber módján csinálom” hozzáállása volt. Soha nem felejtem el, amikor egy alkalommal bibliaórán voltam egy asszonnyal, aki hivatásos keresztény tanácsadó volt. Ő azt mondta, hogy az erős akaratúak mondanak nemet azokra a dolgokra, amelyekre mások nem, és gyakran foglalnak állást, amikor egyedül vannak. Neked ki kell bírnod a tinikor éveit! Látom, hogy Allie-nek jó szolgálatot tett az erős akarata.
Tini évei alatt sokat vitatkoztunk olyan okok miatt, amiket jól ismertem és néhány olyanért is, amelyet nem tudtam, de Isten kegyesen megmutatta és végig velem volt.

Istennek elhívása volt Allie életére és egy gyógyító munkát vitt végbe arra a fájdalomra, amit akkor szerzett Allie, amikor az első kultúra közti missziós útján vett részt, 14 éves korában. Egy ottani árvaházban találkozott egy fiatal, tizenéves etióp lánnyal, akit Mercynek hívtak. Az apja fizikailag és szexuálisan is bántalmazta fiatal korában, az anyja meghalt, Mercy pedig HIV-fertőzött volt. Allie azonnal ragaszkodni kezdett Mercy-hez. Mercy azzal, hogy elmesélte életét a lányomnak, tulajdonképpen hozzásegítette Allie-t, hogy meglássa és megtapasztalja Isten mennyire szereti őt, mennyire gondoskodik róla és védelmezi.  Isten tüzet gyújtott Allie életében, hogy egyre inkább megismerje Őt. Más nyarakat is missziós munkával töltött itt Magyarországon a SpeakOut-tal , egy evangelizációs angol táborral, amelyet minden évben Keszthelyen tartanak a Timóteus Társasággal valamint megtapasztalta az életet Kurdisztánban, miközben azzal a missziós szervezettel dolgozott, amellyel férjem és én is dolgozom, a KIA-Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvánnyal. Allie nagyszerű képzést kapott abban, hogyan ossza meg hitét másokkal és hogyan vonjon be fiatalokat szellemi beszélgetésekbe. Hiszem, hogy ezek a személyes missziós lehetőségek szilárd alapot adtak neki, amire építkezhet, mivel Isten folyamatosan hívta őt, hogy engedelmeskedjen neki, és azt tegye az életével, amit Isten kér tőle, bármi legyen is az.

– Mi volt az első reakciód, amikor tudomást szereztél a lányod ötletéről?

Nem voltam meglepve, mivel Allie említette, hogy egyszer valami olyasmit szeretne csinálni, mint a World Race. Tizenegyedikes korában hallott a szervezetükről. Nagyon izgatott voltam, mert tényleg komolyan úgy gondolta, hogy belép abba az elhívásba, amit Jézus az életére helyezett. Valószínűleg annál idegesebb voltam, minél többet tudtam meg a dologról, de megnyugtatott az, hogy Isten vele van, irányítja és vezeti őt ezen az úton.

– Milyen „anyai tanáccsal” láttad el Allie-t, amikor elbúcsúztál tőle?

Allie és Beth van Bebber“Hallani akarok felőled! De ha nem tudsz kommunikálni velünk, akkor is tudd, hogy minden nap imádkozunk érted.”
Már másfél éve éltünk az otthonunkban Allie nélkül, mivel visszatért Amerikába, hogy folytassa a kozmetikai képzést. Tudtuk, milyen az, hogy nem látjuk őt minden nap és nem beszélhetünk vele naponta. Csak azt akartuk, hogy tudja, hogy mennyire büszkék vagyunk rá és annyira hálásak vagyunk, hogy követi Isten elhívását az életére, bármilyen nehéz is nekünk, hogy nem láthatjuk és nem beszélhetünk vele gyakran. Az volt – és most is az – a tanácsom, hogy „először Isten Országát és Isten igazságosságát keresd, és mindez a tiéd lesz”. Kövesd Istent, fuss Felé akkor is, ha jól mennek a dolgok és különösen akkor, amikor keményebbé válik az élet, és olyan emberekkel fogsz lakni, akiket még nem igazán ismersz, kényelmetlen körülmények között, és otthonról távol. Mindig fordulj Hozzá!
Végül a férjem és én azt mondtuk Allie-nek, amit minden nap minden gyerekünknek elmondunk, amikor iskolába indultak,
„Öt dolgot ne felejts el.

  1. Érezd jól magad!
  2. Tanulj sokat!
  3. Ne feledd, hogy fontos a hozzáállásod és az engedelmességed.
  4. Szeretünk téged.
  5. Büszkék vagyunk rád.”

Úgy gondolom, hogy ez az öt dolog beleívódott az életébe, amikor látom hogy ma hol van és mit csinál!


A City Women Hungary csapata nevében is hálásak vagyunk Bethnek, hogy megosztotta velünk érzéseit, őszintén vallott hitéről, s ezzel sokunkat bátorított.

A jövőben is imádkozunk Alliért és a Word Race csapatért,
és hogy a szolgálatuk révén terjedhessen az evangélium üzenete, Krisztus szeretete az egész világon.

Ha szeretnéd követni Allie missziós tevékenységét, és látni a csodákat, amelyeket Isten tesz a World Race-en keresztül iratkozz fel Allie blogjára!

Magyarul is olvashatsz Allie kalandjairól a Bella Girl Online Magazin Misszió & Közösség rovatában!

Küldj választ

%d bloggers like this: