keresztény női hivatás, női hivatás, keresztény nő, keresztény lány

Keresztény nőnek lenni kiváltság

Az elmúlt időszakban viszonylag sokat töprengtem azon a kérdésen, hogy mit jelent keresztény nőként, feleségként és édesanyaként élni. Közel 10 esztendeje, 28 évesen fogadtam el Jézus Krisztust életem megváltójának.

A hit útján elindulva egyre világosabbá vált számomra, hogy az általam elképzelt női kép nagyon különbözik attól, amilyennek Isten megalkotott bennünket. Izgatottan lapoztam fel a Bibliámat, hogy első körben ott keressem a kérdéseimre a választ.

A Példabeszédek könyvében a szentíró nagyon gyakorlatias módon írja le, hogy milyen az istenfélő asszony.

Derék asszonyt kicsoda találhat? Értéke sokkal drágább az igazgyöngynél.”
(Péld 31:10)

shutterstock_260917418

A derék asszony kifejezés az asszony lelki erejére vonatkozik, a fizikai erejére és a képességeire is, mindarra, amit Istentől kapott ajándékba. A derék mellett a Szentírásban még több kifejezést is találunk rá: legjobb, kiemelkedő, kitűnő. Mindezekkel a szavakkal arra biztat bennünket az Úr, hogy emelkedjünk a megszokott fölé vagy múljuk felül az átlagot- jó tulajdonságainkkal és jóságunkkal különbözzünk a mindennapitól.

Van olyan bibliafordítás, amely az eredeti szöveg legfontosabb szavainak helyes értelmezése érdekében egy -egy szóhoz több lehetséges szinonimát is megad.

A fenti verseknél így értelmezi a derék szót:
Ruth 3:11 – erős asszony, értékes, bátor, rátermett.
Péld 12:4 – erényes, értékes feleség, komoly és erős jellemű.
Péld 31: 10 – talpraesett, értelmes és erényes asszony.

A Biblián kívül számos olyan keresztény könyvet is elolvastam, amelyek segítségemre voltak az átformálódásomban. Több kedves barátom is alapműként ajánlotta Cynthia Heald A kiváló nő (KIA), és Elisabeth Elliot Nőnek születtél („Jó Hír”) könyveket, amelyek a kedvenceim lettek. Elisabeth egyik legismertebb mondata így hangzik:

shutterstock_304882970

“Arra születtem, hogy nő legyek.
Az a tény, hogy nő vagyok, nem tesz engem másfajta keresztyénné, de az a tény, hogy keresztyén vagyok, másfajta nővé tesz.
Ezért elfogadtam Istennek rólam alkotott elképzelését, és egész életem mindenestől felajánlom neki – én aki vagyok, és akivé formálni akar.”

 

 

A keresztény nő, édesanya olyan, mint Isten szeretetének egy sugara, amely megragadja a családot.

Szívből kívánom, hogy minél több nő, édesanya felismerje és továbbadja környezetében Isten feltétel nélküli, végtelen szeretetét.

Te hogyan éled meg a nőiességedet a mindennapokban?

Bátorítsuk egymást!
Ezért arra kérünk, hogy oszd meg velünk és a többi olvasóval a gondolataidat!

E-mail címünk: info@citywomen.hu  (A tárgyban az alábbi szerepeljen: Keresztény nő.)
Kérlek írd meg, hogy hozzájárulsz- e az írásodnak a blogunkban illetve a City Women Hungary facebook oldalán történő megjelenéséhez!

 

Írta: Tóth-Surányi Nikoletta
Felhasznált irodalom: Cynthia Heald A kiváló nő (KIA), és Elisabeth Elliot Nőnek születtél („Jó Hír”)

Küldj választ

%d bloggers like this: