Keresztény édesanyák vallanak női szerepükről

 

Keresztény nőnek lenni ugyanazokat a feladatokat jelenti, amiket minden nő megél, csak mindent másképp látunk és élünk meg. Mint egyébként mindent az életben.

Hiszen bármit is csinálok, azt azon a “szemüvegen” keresztül nézem, amit a Szentlélek tett az orromra.

És ettől majdhogynem független, hogy milyen szerepeket tartok női szerepeknek, mert ha valaki pl. nem feleség és anya, akkor is lehet keresztény nő.

Először vagyok keresztény, aztán nő.

Persze belemehetek a részletekbe, hogy mégis mi jut eszembe legelőször: Mégpedig az, hogy a gyermekeim Isten gyermekei (ahogy mondani szoktam nekik, mert még kicsik: “barátai”) legyenek. Azért szoktam imádkozni, hogy ismerjék meg Őt, szeressék Őt és legyen nagyobb hitük Benne, mint nekem, hiszen én nagyon tökéletlen vagyok, de nekik legyen még jobb, mint nekem!

keresztény anyaKeresztény anyának lenni számomra elsősorban azt jelenti, hogy a hitre jutásban segíthetek a gyerekeimnek. Imádkozhatok értük, magyarázhatok nekik.

Másodsorban pedig pont erre a feladatra való alkalmatlanságom felismerését és mindennapi harcomat jelenti saját magam hibáival. Mert látom, ha csöndesen magamra nézek, hogy mennyi hibám és bűnöm van, amit csak Jézus tud áthidalni. Szerencsére az Ő csodálatos tervét a gyermekeimmel kapcsolatban még én se ronthatom el!

Írta: S. Kata, háromgyermekes édesanya

Küzdelem a lányainkért mozgalom

Hiszem, hogy nem véletlenül teremt minket az Isten férfinak vagy nőnek, éppen, melyik jut eszébe, hanem így álmodta meg a lényegemet, nőként. Nőként, az Ő képmására. Hiszek az Ő végtelen szeretetében, hogy az életem minden eseménye tőle jön szeretetből, akár fájdalomként, akár örömként élem meg azt. Ezt a szeretetet bízza rám napról napra, hogy vigyem el oda, ahova helyezett, egy családba, a férjem, a gyerekeim, a közösségem, a környeztem számára.

Nőként az isteni szeretet sok-sok arcát belülről tudom megélni.

shutterstock_284570963

…Mert a NŐ

  • maga a befogadás,
  • a közösségteremtés,
  • az otthonmeleg,
  • a biztonság,
  • a mindenféle értelemben vett anyaság, hisz anatómiailag is így lettem teremtve, lelkileg úgyszintén.

A hivatásom, hogy mindezt hitelesen megéljem.

Nem egy szerep, nem egy társadalmi elvárás, hanem az Isten lényegemnek teremtette a nőiségemet. És akkor szülhetek, nevelhetek gyereket, küzdhetek az elesettekért, az értékekért, tehetem azt, amihez tehetségem van, mert szabad vagyok. Őbenne.

Írta: Bese Nóra, ötgyermekes édesanya

Küldj választ

%d bloggers like this: