Kedvcsináló a Csajos estére Cynthia Heald-dal

A City Women Hungary csapata már izgatottan számolja vissza a napokat, mert több éves személyes tapasztalatunk alapján bátran állítjuk, hogy ezek az évente az Anyai szívek és a KIA által szervezett női alkalmak igazi lelki feltöltődést nyújtanak minden résztvevő számára.

au_-_cynthia_heald

Hamarosan, április 12-én este a nemzetközi hírű szónok, író és Biblia-tanító, Cynthia Heald lesz a főelőadója a kelenföldi Montázs Központban megrendezésre kerülő Csajos estnek.

Alig várjuk, hogy Cynthia megossza velünk humorát, bölcsességét és élettapasztalatát, hogy segítsen megtanulnunk, hogyan “Tartsuk a kezünket az Övében” és hogyan növekedjünk a Jézussal való kapcsolatunkban.

Mindannyian láthatjuk, hogy napjainkban egyre több támadás éri a keresztény hitet, nem beszélve számos új vallási mozgalom térhódításáról. Sokan azt gondolják, hogy az élet csupán abból áll, hogy igyekszünk boldogulni, és az adott körülmények között minden tőlünk telhetőt megtenni. Gyakran halljuk, és könnyen igaznak is vehetjük az alábbi kijelentéseket:

” Te csak nézd a saját érdekeidet!”, ” Vedd kezedbe az életed irányítását! “.

 

 

shutterstock_147435218

Noha sokunknak a Biblia az abszolút bestseller, mert ezen keresztül kapjuk meg a leghitelesebb válaszokat a szívünk kérdéseire, Cynthia Heald az Istennek mégiscsak igaza lehet c. könyvében egy csokorba szedi azt a 10 igazságot, amelyek az Isten szerinti élethez vezetnek.

Könyvében Cynthia őszintén beszámol egykori személyes küzdelmeiről, hogyan kereste az igazságot, és milyen radikális változások következtek be az életében, amikor felismerte azt.

Az ember lelke szomjazik az igazság után.

Olyan igazságra vágyunk, amely biztos fogódzót nyújt és értelmet ad az életünknek – arra az igazságra, amely lehetővé teszi, hogy ne csak létezzünk, hanem valóban éljünk.

Cynthia először fiatal nőként találkozott olyan hívő hölgyekkel, akik valóban radikálisan igyekeztek élni.
Azt akarták, hogy Istennel való kapcsolatuk nyilvánvaló legyen mások előtt. Őszinte becsületességre vágytak, valamint arra, hogy számot kelljen adniuk arról, amit a Bibliából tanulnak. Igazán törődtek egymással, és vele is.

Ez az igazi közösség ízét jelentette Cynthia számára.Néhány havi bibliatanulmányozás után fölfedezett egy döbbenetes, forradalmi igazságot – az a Jézus Krisztus, akivel a Biblia lapjain találkozott, radikális személy. Jézus példát mutatott a radikális életre, amikor csöndesen beosont a világunkba, majd bátran zavarba hozta korának vallási vezetőit és bölcselőit. Azt tanította, hogy

az igaz vallás – az igaz hit – nem szabályokra vagy bölcsen hangzó földöntúli elképzelésekre épül, hanem az élő Istennel való eleven, életformáló kapcsolatra. Jézus nemcsak az igazságot testesítette meg, hanem a kegyelmet és a szeretetet is.

Jézus tanítása mindenekelőtt forradalmi:

  • Szeresd ellenségeidet!
  • Békélj meg másokkal!
  • Ne látványosan jótékonykodj!
  • Bocsáss meg azoknak, akik megbántanak!
  • Ott a kincsed, ahol a szíved.
  • Ne aggódj a mindennapi élet gondja miatt!
  • Ne ítélkezz mások felett!
  • Adj, és adatik neked!
  • Alázd meg magad, és felmagasztalnak!
  • Akik ragaszkodnak evilági életükhöz, elveszítik, de akik átadják életüket, örökre megőrzik azt.

Jézus nemcsak radikális gondolatokat tanított, hanem a legradikálisabban fel is áldozta önmagát: önként odaadta életét, hogy mindazok, akik hisznek benne, megismerhessék az örök és biztos igazságot, amely átformálja az emberek életét, és valódi szabadságot nyújt.

Cynthia Isten iránti hálával a szívében felismerte, hogy Jézus az Igazság, ő az egyetlen Személy, aki megélte, tanította és megtestesítette azt az igazságot, amely ésszerű és érezhetően helyes.

Égett a vágytól, hogy hitben növekedjen, és végre értelmet és célt nyert a saját élete.
Felismerte, hogy Krisztus a benne hívő és őt követő embereket megbízza azzal, hogy radikális életükkel megváltoztassák a világot. S készségesen elfogadtam a meghívását erre a radikális életre vonatkozóan. Miközben Krisztus életéről tanult, értelmet és célt nyert az élete. Új szenvedélyre és reményre lelt.

Isten útjai nem szokványosak, de helyesek és jók.

A vele élt élet olyan közösséget biztosít, amely azért van, hogy szeressük egymást, adakozzunk és szolgáljunk.

Az évek során a Szentírás iránti szeretete annyira elmélyült, hogy ma már bibliatanulmányozó anyagokat és nőknek szóló könyveket ír.

Hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek a nőknek szóló bibliatanulmányai közül a NŐI KISKÖNYVTÁR sorozat ( KIA  Kiadó) már megjelent könyvei: A céltudatos nő, Az imádkozó nő, A kiváló nő és A szabad nő.

ImadkozoNoKivaloNoSzabadNoCeltudatosNo

Remélhetőleg ezzel a kis kedvcsinálóval sikerült mindenkinek felkelteni az érdeklődését.

Szeretettel invitálunk benneteket erre a különleges estre, ahol lehetőségetek lesz a már meglévő és a helyszínen vásárolt könyveiteket is Cynthia-val személyesen dedikáltatni.

Természetesen mi is ott leszünk, és ezen az esten fogjuk hivatalosan bejelenteni a hamarosan induló tinilányoknak szóló Bella Girl online magazinunk indulásának a dátumát!

 

Írta: Tóth-Surányi Nikoletta

Felhasznált irodalom: Cynthia Heald: Istennek mégiscsak igaza lehet (KIA)

A könyvek online megrendelhetők: http://www.kiakonyvek.hu/Konyvesbolt/index.php?categoryID=83

 

Küldj választ

%d bloggers like this: