Egy keresztény feleség gondolatai

Ha az emberektől megkérdezik, hogy mi jut az eszükbe a keresztény házasságról, akkor nagyon gyakran jönnek elő az unalmas, elnyomott nő, uralkodó, merev természetű férfi, túlszabályozottság, női alárendeltség és a gyereknemzés céljából történő szexre utaló válaszok. Ilyenkor mindig a saját férjemre, magamra és a házasságunkra gondolok és azon tanakodom, hogy miért ránk keresztényekre mondják, hogy idejét múlt gondolkodásunk van, amikor pontosan az ilyen előítéletek azok, amelyek idejét múltak és nem is biblikusak.

Isten nem azért teremtette Évát, hogy Ádámnak legyen kin kiélnie az uralkodási vágyát, hanem azért, hogy hozzáillő társa legyen. Én mindennap ezt élem meg a férjemmel, hogy Isten hozzám illő társat adott, aki mellett szárnyalhatok, aki nem csak a férjem, hanem a legjobb barátom, akivel gyakran ugratjuk egymást. De ha szükségem van, akkor a támaszom tud lenni és én is neki.

Egyenrangú társak vagyunk egy olyan vállalkozásban, ami a kettőnk szövetségén alapszik. Egyikünk sem fontosabb a másiknál, hiszen Isten is azt mondja ketten vagyunk egyek. Kiegészítjük egymást. Mindketten határozottak vagyunk, bár én szókimondó vagyok és akaratos, nem érezem azt, hogy a férjem mindenáron megakarna változtatni, hanem a kedvességével és a szeretetével éri el, hogy bizonyos dolgokban megváltozzak. Mindketten hatással vagyunk a màsikra. Azonban a személyiségünket egyikünknek sem kell feladnia.
Oda figyelünk egymás igényeire, amiből jó programok lesznek és programokból közös élmények. Természetesen mindkettőnknek vannak gyerekkori barátai, akikkel rendszeresen találkozunk. Legyünk őszinték egy férj nem alkalmas egy jó kis női csevejre és egy feleség sem egy pasik egymás közt beszélgetésre.

Az érzékeny témát sem szeretném kikerülni. Mivel szókimondó nő vagyok a szexualitás témától sem riadok vissza. Már hosszú évek óta vagyok keresztény, de még nem olvastam azt, hogy Isten azt mondta volna, hogy csak gyereknemzés céljából lehet szexuális kapcsolat a házastársak között.

Én hiszek abban, hogy a jó szex az, ami megfűszerezi és igazán élvezetessé teszi a kapcsolatot a férj és feleség között.

A fenti gondolatok után fel lehetne tenni a kérdést, hogy a házasságomban mindig minden tökéletes?

A válaszom az, hogy nem, hiszen mi sem vagyunk tökéletesek. Viszont van köztünk egy olyan kapocs, aki minden nehézségen átsegít és ő Isten. Még soha nem hagyott minket cserbe. Sőt a nehézség után gyakran kerültünk nagy áldásokba. Ehhez azonban szükség volt a kettőnk közti egységre.

Zárásként egy nagyon találó gondolat jutott az eszembe, ami igaz a keresztény és nem keresztény házaspárokra:

Ha megakarod tudni milyen a férj, nézd meg a feleséget.

Írta: T.N.Nita

Küldj választ

%d bloggers like this: