CITY WOMEN CSAPATUNK

Tóth-Surányi Nikoletta: kurátor, BellaGirl főszerkesztő

Közgazdászként a szállodaiparban a Hunguest Hotels Központi Igazgatóság PR munkatársaként kezdtem a pályafutásomat, majd az Aquincum Hotel Budapest céges értékesítőjeként dolgoztam.

Az első két gyermekem megszületése és a hitre jutásom mind a magán-, mind a szakmai életemben teljes pálfordulást hozott. Az üzleti világ után a Bárka Alapítványnál marketing és termékmenedzserként nagy rálátást szereztem a nonprofit szervezetek működésére.

Egyre tudatosabban kerestem életem Isten szerinti célját, s rövid idő alatt a gyermekmisszióban és a magazinok világában találtam magam. Az Örömhír gyermeklapnakrovatvezető írójaként, az amerikai Hearts at Home szervezet magyarországi  Anyai Szívek hírlevelének  önkéntes fordítójaként, majd főszerkesztőként több éves szakmai tapasztalatot szereztem.

Marketing és termékmenedzserként résztvettem a Harmat Kiadó által megjelentetett CikCakk Gyermekmagazin elindításában.

Sikeresen elvégeztem a Centrál Médiaakadémia szerkesztői képzését, ahol a magazinkészítés elméleti és gyakorlati alapjait Magyarország legnépszerűbb női magazinjainak főszerkesztőitől és munkatársaitól  tanulhattam.

2015-ben a megszerzett tudással és az elhívásommal belevágtam az ausztrál  női keresztény missziós City Women szervezet mintájára az Igaz Női Értékekért Alapítvány létrehozásába. 2016 tavaszán útjára indult  hiánypótló kezdeményezésként a tinilányoknak és fiatal nőknek szóló online Bella Girl Magazin, melynek útját mint negyedik gyermekem terelgetem.

Tiniként én is megtapasztaltam a média által bemutatott sokszor eltorzult, hamis női kép testi és lelki fejlődésemre gyakorolt negatív hatásait. Érett keresztény nőként azonban megláttam annak a lehetőségét, hogy egy tiszta, igaz és örökérvényű értékeket közvetítő magazin tükröt tarthat a nők felé, mely radikális változást képes generálni egyéni is társadalmi szinten egyaránt.

Az alapítványi feladataim mellett férjemmel két jóképű kispasi és egy huncut kislány életét egyengetem.

Szinte még újszülött vagyok a hitemben, hiszen 2015 karácsonya körül tértem meg. Akkoriban kollégista voltam, és egy új, keresztény szobatárs megmutatta „másképp is lehet”. Egy nap sétáltam az utcán, megálltam és csak, annyit mondtam Isten hívására: „Oké, benne vagyok.” Isten pedig komolyan vette, azóta egyengeti utamat és én ezért rendkívül hálás vagyok.

Nos, Isten nem azokat hívja el, akik alkalmasak egy feladatra. Az Ő megítélése szerint elhív embereket, és alkalmassá teszi őket. Csak igazolni tudom, hiszen velem is ez történt. Isten országát és igazságát keresve rengeteg idegen nyelvű tartalommal találkoztam. Ez pedig exponenciálisan fejlesztette az egyetem alatt igencsak megkopott nyelvtudásomat. Aztán egy nap a buszon ülve megfogalmazódott bennem a fordítás gondolata. Isten értéket teremtett bennem ezzel a tudással, és szerettem volna ezzel szolgálni. Sok helyre jelentkeztem, de mindenhonnan visszautasítottak. Kivéve, egy helyet. A BellaGirl-t.

Tinédzser koromban nem szerettem lánynak, nőnek lenni. A 90-es évek tinijének ez valahol nem is lehetett könnyű. Szerettem volna úgy táncolni, és öltözni, mint Britney Spears, mindeközben ha megkérdezték, hogy mi szeretnék lenni, akkor pedig azt mondtam, hogy rendőr – mert, az olyan fiús. Ma már örülök, hogy Isten nőnek teremtett. Elhiszem és megélem azt, amit Isten a nőknek tervezett. Látom magam körül azokat, akiknek senki nem mondta el, mit jelent nőnek lenni és mit is jelent a nőiesség. Ezek a lányok csak sodródnak, és olyan döntéseket hoznak, amikről gyakorlatilag nem tudnak semmit. Ezért kellenek az erős, példamutató nők ennek a felnövekvő generációnak, és kell hogy legyen forrásuk, ami kiutat mutat a labirintusból. Na, ilyen a BellaGirl.

Letitia Shelton: City Women Toowoomba CEO

Több mint 10 éve annak, hogy Letitia Shelton az ausztráliai Toowoomba városában megalapította a City Women keresztyén női missziós szervezetet. Letitia a teológiai főiskola elvégzése után a helyi gyülekezetben kezdett el dolgozni, mint ifjúsági lelkipásztor. Az volt a feladata, hogy segítse a fiatalok Istenbe vetett hitének növekedését.Egy lelkészi közgyűlésen találkozott először azzal a gondolattal, hogy a lelkészeknek a VÁROS pásztoraivá kell válniuk, nem csak a helyi gyülekezetért vagy ifis csoportért felelősek. Ez szemléletváltozást hozott a munkájával kapcsolatos gondolkodásában.

Hamarosan Isten arrafelé kezdte terelgetni, hogy a város lányaira összpontosítson.

A fő kérdés az volt, hogyan lehet Toowoomba város lányainak lelkipásztora, ha sokan közülük a templom közelébe se jönnek. Mindig Máté evangéliuma jutott eszébe róluk: olyanok ők, mint a pásztor nélkül maradt juhok.

A lányok is elveszettek, hányódnak, és minden irányból támadás fenyegeti őket. Pásztorra van szükségük, iránymutatásra, lelki anyákra és apákra.

2001-ben Letitia megismerkedett egy másik egyház lelkészével, akit a város polgármesterének beszéde indított el az úton, hogy ne csak az egyház berkein belül, hanem a város közösségében is tegyenek a lelkészek jó dolgokat. Ezt az üzenetet az Úrtól is megkapta Nehémiás történetén keresztül, aki megszervezte Jeruzsálem romokban álló városfalainak újjáépítését. Az Úr a szívére helyezte egy tábor ötletét, ahová tinilányokat hívtak, hogy szeretetükről biztosítsák őket, és különleges programokat szerveztek nekik.

2008-ban Elizabeth Hamilton vezetésével egy kis csapat tehetséges és eltökélt hölgy kereste fel Letitiát azzal a kéréssel, hogy támogassa az első bella Magazin kiadását. Egyiküknek sem volt szerkesztőségi munkában tapasztalata, de volt egy víziójuk, és napról napra odaszánták magunkat, hogy láthassák a beteljesülését!

Több hónapos munkába és rengeteg energiába került, hogy az első szám 2009 januárjában megjelenhessen. . Azon túl, hogy cikkeket gyűjtöttek, fotózásokat tartottak, a családjukkal is törődniük kellett, adományokat kellett gyűjteni, támogatókat kellett keresni helyi vállalkozók és gyülekezetek között, hogy a nyomtatás költségeit állni tudják.

Az első bella Magazin gyönyörű szép volt, tele hibával! Ennek ellenére már a második számra  többen csatlakoztak a misszióhoz, és az évek során egy bámulatos csapat jött össze.