Küzdelem a lányainkért Mozgalom

Készültek fotók? – egy lelkipásztor feleség élménybeszámolója a Biblia kontra Hollywood előadásunkról

2016. március 13-án délután két órakor léptem be a Taksonyi Református Imaház ajtaján, ahol szorgos kezek készítették elő a terepet. Mihez is? Az Igaz Női Értékekért Alapítvány Küzdelem a lányainkért előadás-sorozatának első állomásához.

Érkeztek a sütemények, gőzölgött a frissen főzött kávé, vidám beszélgetések folytak… Bennem a szokásos izgalom: vajon jó volt-e az alkalom sajtója, lesz-e érdeklődés egy imaházban megtartandó női alkalom iránt, mikor kint ragyog a nap, és amúgy is a családok a hosszú hétvége miatt éppen jól megérdemelt pihenésüket töltik.

Háromnegyed három… Kevesen vagyunk, nagyon. Nem értelek, Istenem. Hajtogatom magamban, hogy annyit készült az előadó, és ez egy missziós alkalom is lenne. De a székek nagy része üres. Kinézek a Virág utcára, és figyelem az érkezőket. Jó érzés tölt el, amikor megpillantok régi ismerősöket, ismeretleneket és vendégeket is.
Kezdésre már a félrerakott székekből is előkerül néhány. Ahogy az előadó átveszi tőlem a szót, minden izgalmam és időérzékem megszűnik.

Kíváncsivá váltam: vajon mit hallok? Milyen gondolatokat viszek majd el magammal? Amíg az előadót hallgatom, megerősítést kapok. Rájövök, hogy milyen fontos szolgálat a Biblia igazi értékeinek megélése és átadása.

Csak mutasd fel az igazi női értékeket, és higgy abban, hogy felnőhet egy új „Bella generáció”, akik már másként akarnak élni és gondolkodni.

taksonyi csoportkép

Még a fenti gondolatok hatása alatt vagyok, már este fél hét van, egyszer csak hidegzuhanyként ér a kérdés: készültek fotók? Mikor körülnézek, látom, hogy már csak hatan maradtunk. És bár egy fotó készült az utolsó pillanatok egyikében, a lényeg nem annak a pillanatnak a rögzítésében rejlik, hanem azokban az élményekben, amit az együtt töltött idő, a mély beszélgetések adhattak mindannyiunknak.

Köszönjük Tóth-Surányi Nikolettának a felkészülést, a szolgálatot.

Az alapítvány munkájára Isten áldását kérem!

Az előadás hanganyaga kérésre meghallgatható.

A stefan.timea87[@]gmail[.]com e-mail címre várom az igényt, és küldöm a linket.
Stefán Tímea

Küldj választ

%d bloggers like this: