Amikor úgy érzed a sötétben tapogatózol

Írta: Lisa Bevere

„Aki köztetek féli az Urat, hallgasson szolgája szavára! Aki sötétségben jár, és nem ragyog rá fény, bízzon az Úr nevében, és támaszkodjon Istenére!” (Ézsaiás 50:10; RÚF)

Jézust követni gyakran azzal is jár, hogy átengedjük a kontrollt az életünk felett és bízunk abban, hogy ő egyengetni fogja utunkat. Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy pilóta sötét vagy rossz látási viszonyok között vezeti a repülőt. Ilyenkor a repülőgép belsejében minden műszer kritikus állapotot jelez. Ezek a műszerek valódi visszajelzést adnak a repülés körülményeiről, még akkor is, amikor a pilóta teljesen másképp észleli ezt.

Egy tiszta, napos repülés során talán nem kell annyira ezekre a műszerekre támaszkodnia a pilótának, de éjjel vagy rossz látási körülmények között életmentőek lehetnek! Sok olyan repülőbalesetről tudunk, ami azért történt, mert a pilóta eltévedt és nem bízott a műszereiben. Hasonlóképpen, amikor mi is úgy érezzük sötétben tapogatózunk Istent tervét és a saját utunkat illetően, nem nehéz összezavarodni és eltévedni.

Ezekben a helyzetekben arra kell szorítkoznunk, hogy Istenre támaszkodunk és bízunk benne! El fogja mondani azt, amit tudnod kell, pontosan akkor, amik arra szükséged van. Isten képes arra, hogy a sötétben vezessen, mert számára nincs különbség fény és sötétség között: „A sötétség nem borít el előled, és fénylik az éjszaka, mint a nappal; a sötétség olyan, mint a világosság.” (Zsoltárok 139:12; Károli) Lehet, hogy mi nem látjuk mi folyik éppen az életünkben, de Isten bizony látja!

Emberi dolog, hogy vágyódunk a biztonság után. Szeretjük az előrejelzéseket, hiszen az a kontroll érzetét adja. Sajnos, ez elbizakodottságot és nem reális elvárásokat szül. Amikor az élet egy váratlan fordulatot vesz, akkor elbizonytalanodunk és  a legszívesebben falba ütnénk a fejünket. A félelem felemészt és megnyomorít, ha átengedjük magunkat annak a hitnek, hogy ebből a helyzetből sose kerülünk ki. Isten mindig készít egy utat, még akkor is, ha egészen másképp néz ki, mint amit mi elterveztünk.

Ahogy életünk látképe változik, Isten mindig ugyanaz marad – tegnap, ma és mindörökké. Nem mindig fogod tudni a válaszokat, vagy nem mindig fogod érteni hogy bizonyos dolgok miért történnek, de abban bízhatsz, hogy Isten jó és semmi olyan nem történik, amiről ő nem tudna. Isten mindig mindent a javunkra formál, ezért bármi történik, abból jó fog származni – ha megengeded neki azzal, hogy belé veted a bizalmadat.

József, számára váratlan helyeken találta magát az élete során, de Isten mindegyiket arra használta fel, hogy felkészítse őt arra, amit számára eltervezett. Tekintet nélkül arra, hogy József mennyit volt a sötétben, ő bízott az Úrban, és Istennek sem kellett csalódnia benne. Végül, pedig József lett Egyiptom második embere a fáraó után.

Ha megállunk és bízunk Istenben, akkor is, amikor az utunk a legsötétebb völgyön vezet keresztül, felfedezhetjük azt a fejezetet az életünkben, amit Isten nagy felelősséggel és csodálatos áldásokkal készített elő. A zsoltáros így bátorít: „este  bánat száll be hozzánk, reggelre öröm”. (Zsolt. 30:6b; RÚF)

Figyelj, mert egy új nap hajnalodik!
– – – – – – – – –

A cikk eredeti címe:
https://messengerinternational.org/blog/lisa-devotional/when-youre-left-in-the-dark/

Lisa Bevere írását, a Messenger International Ministries bocsátotta a rendelkezésünkre, amit ez úton is szeretnénk megköszönni nekik! Hisszük, hogy Lisa és férje, John írásai erőteljesek, egyenesek és jól képviselik azokat az értékeket, amelyeket a City Women Hungary-nél is a magunkénak vallunk!

Amennyiben elnyerte Lisa Bevere írása a tetszésedet, kérlek jelezd nekünk itt kommentben, Facebook-on, vagy e-mailben! Köszönjük!

Küldj választ

%d bloggers like this: