A HELYEMEN LENNI

Számomra nincs jelentős különbség a két kérdés között, hogy mit jelent számomra kereszténynek lenni vagy keresztény nőnek lenni. Vajon miért? Mert hiszem azt, hogy a kulcs abban van, hogy mit jelent kereszténynek lenni.

Nem ismerni Jézust elveszettséget jelent.

Igazából ezt nem tudja, nem érti az ember, amíg meg nem tapasztalja. Csak érzi, hogy valami nincs rendben, hogy valahol egyedül van, valahol elveszett és talán, amikor társra lel, azt gondolja, hogy végre megtalálták, de belül valami más űr van az emberben, amit mindenfélével próbál betömködni.
Lehet ez tinilányként a “szerelembe szerelmes lenni” érzés, vagy egy jó barát, egy szülő, egy tevékenység, szenvedély… de újból és újból kiderül: egyik sem volt odaillő puzzle.

Ezért hiszem azt, hogy ugyanazt jelenti keresztény férfinek, vagy nőnek lenni: A HELYEMEN LENNI.

Kerestem és kutattam, belül a szívemben, pedig gyerekkoromtól kezdve hordtak a gyülekezetbe. De megtalálni, csak akkor lehet, ha megértem, megértem végre, hogy nem a vallás, hanem Ő hiányzik. Jézus.

Ha megértem, hogy mit tett értem, ha megértem, hogy nélküle vagyok igazán elveszett a földön és halálom után is. De megtapasztalni a szeretetét, kegyelmét, hogy benne hinni, nemcsak további életet jelent a földi után, hanem már itt is megváltozik minden! Na az a helyemen lenni!

Sokat hallunk Jézus haláláról és feltámadásáról, ami megszabadít minket. Vannak, akik ezt el is fogadjuk és örök életet nyerünk. De valahol megáll ott az egész. Egy bebiztosított örök élet tudtában, kényelmesen ringatózni a kereszténység nyugágyában… Isten nem kárhoztat ezért, mert szeret. De többet akar adni!

Az ajándékait nem erőlteti ránk, mi bonthatjuk ki. Neki terve van!

Megtérés után miért nem visz el rögtön magával? Mert terve van velünk! Csodálatos tudni, hogy terve van minden egyes hívő ember életével. Igen, hogy növekedjen, hogy embereket Krisztushoz vezessen, hogy tanítványozzon… de nem túl általános ez?

  • A kérdés: Hogyan? Én, hogyan teszem, vagy hogyan fogom tenni ezt?
  • Milyen képességeim vannak és ajándékaim?
  • Hogyan szeretne Isten használni és hogyan lehetek a saját egyedi dns információimmal Isten meghosszabbított keze?

Fantasztikus dolog Isten előtt ezt elkérni, felfedezni, engedelmeskedni, betölteni!

Mindezt megélni feleségként, anyaként, munkatársnőként és a városom lakójaként… Ez a céltudatos élet.

“Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok…” (1.Pt.4:10)

Ezt keresem és Istentől sok választ kapok.

“Közeledjetek Istenhez és ő közeledni fog hozzátok!”

Nem tudom ezt ki olvassa, de azt mondom:

aki még nem ismeri Krisztust, kívánom, hogy keresse, kutassa és találja meg Őt, mert Ő jelen van és csak rá vár. Aki pedig ismeri, annak azt kívánom, hogy találja meg, mi az ő küldetése keresztény nőként a Földön.

Mindegy, hogy takarító vagy, vagy cégvezető, a misszió élszónoka vagy a hátsó részleg konyhás nénije, az otthon gyerekeket türelmesen nevelő anya, vagy az egyedüllét ajándékával elfogadó elégedett nő… csak legyél a helyeden! Mert ott vagy OTTHON, mint keresztény nő!

Írta: Gergely ​Tamás​né Ambrus Kriszta

Küldj választ

%d bloggers like this: